To LifeStyle Agenda Προτείνει
  •   Η ζωή αύριο, η ζωή χτες  |  Σοφία Αλεξανιάν

 Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ I Αριθμός Σελίδων: 344 I ISBN: 978-960-04-4913-6

Αμπχαζία, 1992. Η εννιάχρονη Σοφία αναγκάζεται να περάσει το καλοκαίρι μακριά από τη μητέρα της, στο σπίτι της μεγαλύτερης αδερφής της στο βουνό Πετρόβκα. Αντί για καλοκαιρινές διακοπές όμως, η διαμονή της στο βουνό εξελίσσεται σε ζωντανό εφιάλτη: ξεσπά πόλεμος με τη Γεωργία, και η Σοφία χάνει τα ίχνη της μητέρας της.

Ο τρόμος και η αγωνία του θανάτου, κάτω από έναν ουρανό απ’ όπου οι βόμβες πέφτουν βροχή, μα πάνω απ’ όλα η επιθυμία της Σοφίας να ξανασμίξει με τη μητέρα της γίνονται η καινούργια της καθημερινότητα, που μοιάζει να μην έχει τέλος. Ο πόλεμος, εκτός από τη μητρική αγκαλιά, της στερεί την ξενοιασιά, το γέλιο, τους φίλους. Κι όμως, παρ’ όλη τη σκληρή πραγματικότητα, η ελπίδα και η λαχτάρα για ζωή την ατσαλώνουν σε όλη την πορεία της από τη φλεγόμενη Αμπχαζία ως την Ελλάδα, τη νέα της πατρίδα.

Μια συγκλονιστική μαρτυρία της ηθοποιού Σοφίας Αλεξανιάν για τη σκληρότητα του πολέμου που έζησε, για τη διάσωση των ομογενών της Αμπχαζίας και για το όνειρό της να μορφωθεί.

Ο τρόμος και η αγωνία του θανάτου, κάτω από έναν ουρανό απ’ όπου οι βόμβες πέφτουν βροχή, μα πάνω απ’ όλα η επιθυμία της Σοφίας να ξανασμίξει με τη μητέρα της γίνονται η καινούργια της καθημερινότητα, που μοιάζει να μην έχει τέλος.


Καλή σας Ανάγνωση!
  • Όνομα Project: mars1 |  Μοναξιά στη ΓΗ

Μια εκδήλωση της Εν.Ελ.Π.Α.

Όνομα Project: mars1 | Μοναξιά στη ΓΗ
Όνομα οχήματος: Ίκαρος
Τόπος απογείωσης: Εγκαταστάσεις mars1στην Αγία Παρασκευή
1η απογείωση 31/3/19
Μια παράσταση – εμπειρία για την οποία ξέρεις μόνο το σημείο συνάντησης... Ούτε το σημείο εκτόξευσης, ούτε τον ακριβή χρόνο «απογείωσης»
ΤολμάςΔήλωσε συμμετοχή στο mars1.
Στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη.
Σ’ ένα μοναδικό διαστημικό ταξίδι επί σκηνής.
mars1: Ένα Project σ’ ένα εντελώς απρόβλεπτο μέρος
Το mars1 είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Ένα διαστημικό ταξίδι που ξεκινά από εντελώς απρόβλεπτα μέρη, σημεία που ριζοσπαστικά δημιουργούν μια νέα συνθήκηׄ, έναν τόπο όπου οι θεατές-συνταξιδιώτες θα βρεθούν σχεδόν τυχαία λίγο πριν την παράσταση!
mars1: Δύσκολο εγχείρημα
Σ' ένα μέλλον πολύ κοντινό, το έτος 2024, η εταιρία mars1 θα επιχειρήσει το πιο επικίνδυνο άλμα στην ιστορία της ανθρωπότητας: την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Ένα πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, θα τολμήσει να τα βάλει με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια αποστολή, και θα προσπαθήσει παράλληλα ν' αντέξει τις “εσωτερικές” τριβές και παγίδες που ελλοχεύουν ένα τέτοιο ταξίδι. Θα πετύχουν το στόχο τους;
mars1: Ταυτότητα
Ο σκηνοθέτης και δημιουργός του mars1, για πρώτη φορά δημιουργεί μια παράσταση- εμπειρία κατά την οποία οι θεατές συμμετέχουν στην αποστολή και γίνονται συνοδοιπόροι μιας φανταστικής διαδρομής. Μια διαδραστική, πρωτότυπη θεατρική performance με έντονα κινηματογραφικά στοιχεία, στην οποία ο σκηνοθέτης εντέχνως πειραματίζεται με τις έννοιες της μοναξιάς, της απομόνωσης και της απόγνωσης του σύγχρονου ανθρώπου εξωθώντας τον σ’ ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή, θυσιάζοντας τα πάντα σε μια απεγνωσμένη κίνηση να σταματήσει να βαριέται ή να ανέχεται ένα κόσμο «χωρίς αύριο». Ένα διαστημικό ταξίδι το οποίο μέσα από το εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό του, μαγνητίζει τους θεατές και τους συμπαρασύρει σε μια αστρική διαδρομή, υπενθυμίζοντάς τους πως μια παράσταση επιστημονικής φαντασίας μπορεί να είναι κατ’ ουσίαν βαθιά κοινωνική. Ένα βήμα πέρα από την Τέχνη του δημόσιου χώρου, το mars1 έρχεται για να ταράξει τα νερά του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι.

 

Συντελεστές
Παραγωγή  

Θεατρικό νεφέλωμα Galactica
Σκηνοθεσία/κείμενο/παραγωγή

Yoryos Styl
Επικοινωνία

Νάντια Αλεξοπούλου
Σύμβουλος σκηνογράφος

Γιώργος Θεοδωσίου
Ενδυματολόγος

Theodora Soumalevri
Επιμέλεια κίνησης

Ηλέκτρα Αρσενίδου
Μουσικός σχεδιασμός/βίντεο/φωτισμοί

Yoryos Styl
Χειρισμός παράστασης

Κωνσταντίνα Σδράλη
Φωτογραφίες

Γιώργος Καβαλιεράκης
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά)

Νάντια Ανθοπούλου,
Εύα Ζουμπουνέλλη,
Γαρυφαλλιά Μπάκουλα,
Κωνσταντίνα Σδράλη,
Yoryos Styl
Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά
Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου 2019
Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά

  • Nail Point Academy |  Επαγγελματική Εκπαίδευση

  Νύχια - makeUp - Αισθητική Προσώπου & Σώματος

Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια Βιου Μάθησης 2
Μανικιουρ - Πεντικιουρ 
Ονυχοπλαστικη 
Νail Art & Design 
Mακιγιάζ 
Eyelash Extensions 

Επαγγελματικές σπουδές με επαγγελματική φροντίδα .
Nail Educator: Ζαγλαρη Κωνσταντινα

Διεύθυνση

Πανεπιστημίου 58, 2ος Όροφος
Τ.Κ. 105 64 Αθήνα

Τηλέφωνα

698 1744018
215 560 3305

Email

info@nailpoint.gr